Trwają prace nad nową cyfrową lustrzanką jednoobiektywową Nikon D5

18 LISTOPAD 2015, WARSAW, PL
Firma Nikon poinformowała, że pracuje nad cyfrową lustrzanką jednoobiektywową D5, należącą do generacji profesjonalnych modeli Nikon formatu FX.

Połączenie profesjonalnego aparatu Nikon o jeszcze lepszych parametrach pracy z nowymi, zaawansowanymi akcesoriami i bogatą ofertą obiektywów NIKKOR, pozwoli uzyskać doskonałą jakość wyrazistości zdjęć.

Równolegle trwają również prace nad nowym przekaźnikiem bezprzewodowym WT-6 i lampą błyskową SB-5000, która będzie najwyższym modelem w ofercie firmy Nikon.

Szczegółowe informacje dotyczące modelu D5, w tym data premiery rynkowej oraz sugerowana cena detaliczna, nie są jeszcze znane.

Więcej informacji na temat produktów firmy Nikon można znaleźć pod adresem www.nikon.pl.