Nikon na największym cyklu regat w Polsce!

17 LIPIEC 2015, WARSAW, PL
Od 9 lipca br. w Gdyni odbywa się cykl regat Volvo Gdynia Sailing Days 2015. Oprócz sportowych wyzwań na morzu, na odwiedzających czekają liczne atrakcje na lądzie, w tym prezentacja aparatów i obiektywów Nikon oraz lornetek z linii Sport Optics, która odbędzie się w najbliższy weekend, 17 – 19 lipca br. Nikon – jako partner gdyńskiego wydarzenia - zapewni także najwyższej jakości sprzęt dla uczestników projektu „Fotospacery” organizowanych z kolei 25 lipca br.

Produkty na ląd i na morze

Stoisko firmy Nikon znajdujące się obok namiotu ekspozycyjnego Volvo, na terenie portu jachtowego przy bulwarze nadmorskim (Skwer Kościuszki), umożliwi gościom zapoznanie się z szeroką ofertą sprzętu fotograficznego i optycznego. Każdy z odwiedzających Volvo Gdynia Sailing Days 2015 będzie mógł przetestować aparaty fotograficzne, a także jedną z wielu wodoszczelnych lornetek, które podczas żeglugi są nieodzownym wyposażeniem każdego jachtu. Nikon przygotował także wykłady na temat doboru lornetek i sprzętu fotograficznego dla żeglarzy. Szkoleniowcy, podczas zaplanowanych warsztatów podpowiedzą natomiast, jaki sprzęt sprawdzi się najlepiej w trakcie wypoczynku nad wodą.

Codziennie przez trzy dni (17-19 lipca br.) odbywać będą się:

• warsztaty Sport Optics, których tematem będzie wybór i praktyczne zastosowanie lornetek w żeglarstwie i turystyce
  • warsztaty fotograficzne skoncentrowane wokół robienia zdjęć wakacyjnych

Fotospacery dla blogerów Obecność firmy Nikon na Volvo Gdynia Sailing Days 25 lipca zwieńczą warsztaty fotograficzne, które odbędą się na wodzie. Nikon wyposaży 5 uczestników wydarzenia w topowe zestawy sprzętu fotograficznego gwarantujące spektakularne ujęcia. Więcej informacji: http://fotospacery.pl/fotowarsztaty-na-volvo-gdynia-sailing-days-2015-zapisy/

Volvo Gdynia Sailing DaysVolvo Gdynia Sailing Days – największy cykl regat w Polsce – po raz kolejny w Gdyni. Ponad tysiąc żeglarzy z całego świata zmierzą się nie tylko ze sobą, lecz także z trudnymi wodami Zatoki Gdańskiej. Na gdyńskim horyzoncie będzie można podziwiać jednostki reprezentujące kilkanaście różnych klas żeglarskich. Zawody potrwają od 9 do 26 lipca 2015 roku*.

*http://www.gdyniasailingdays.org/pl/aktualnosci/news,231,eglarski-lipiec-w-gdyni.html