NIKON NA WAKACJACH: Kolejna edycja letniej akcji organizowanej przez Nikon Polska

08 LIPIEC 2015
Firma Nikon po raz kolejny organizuje letnią akcję promocyjną „JESTEM NA WAKACJACH”. W czasie wakacji na turystów, odpoczywających nad Bałtykiem czekają, m.in.: turnieje plażowej piłki siatkowej NIKON CUP Gdańsk 2015, prezentacje oraz testy aparatów fotograficznych i lornetek, a także konkursy z nagrodami.

Plaże nad polskim morzem to doskonałe miejsce na spędzenie urlopu czy wakacji z dziećmi. Nikon Polska urozmaici turystom ten czas dzięki strefom fotograficznym w ramach akcji „JESTEM NA WAKACJACH”.

Konkursy fotograficzne

W siedmiu nadmorskich miastach Nikon Polska zorganizuje strefy fotograficzne, w których odwiedzający będą mogli wziąć udział w konkursie „NIKON – JESTEM PEŁEN EMOCJI”. Jedynym warunkiem udziału będzie wykonanie na miejscu zdjęcia, które każdy uczestnik będzie mógł zrobić aparatami Nikon. Wszystkie zdjęcia zgłoszone do konkursu będą dostępne na fanpage’u Nikon Polska. Laureatów wyłoni jury, przyznając nagrody rzeczowe. W strefach, oprócz możliwości wzięcia udziału w konkursie, będzie można wypróbować sprzęt Nikon (aparaty i lornetki) oraz wykonać i wydrukować swoje „wakacyjne zdjęcie”. Na najmłodszych będzie czekać również plac zabaw.

Wszyscy miłośnicy fotografii mogą także wziąć udział w konkursie w serwisie społecznościowym Instagram. Pełne emocji zdjęcia, oznaczone hashtagiem #NIKONJESTEMPEŁENEMOCJI, zostaną zebrane w zakładce aplikacji konkursowej i ocenione przez jury. Na autora najlepszej pracy czeka aparat fotograficzny.

Bezpieczne wakacje

Z myślą o bezpieczeństwie najmłodszych plażowiczów została przygotowana specjalna akcja JESTEM BEZPIECZNY, w ramach której będą rozdawane opaski na rękę dla dzieci, z miejscem na numer telefonu kontaktowego do rodziców. W przypadku zaginięcia malucha pozwoli to na szybkie odnalezienie opiekunów.

Laboratorium Nikon

Laboratorium Nikon 1 – to kolejna z atrakcji czekających na plażowiczów w strefie fotograficznej, w której w ciekawy sposób zostaną zaprezentowane wyjątkowe funkcje sprzętu fotograficznego firmy Nikon, m.in.: wodoszczelność i „slow motion”.

NIKON CUP Gdańsk 2015

Nikon Polska zorganizuje również Turniej Nikon CUP Gdańsk 2015. Już po raz czwarty będzie on rozgrywany na plaży w Gdańsku Brzeźnie. Jak co roku firma Nikon, jako organizator, zapewnia łączną pulę nagród o wartości 14 400 zł. W turnieju mogą brać udział wszyscy chętni. Planowane są dwie kategorie: I kat. Rocznik 1998 i młodsi oraz II kat. OPEN. Warunkiem uczestnictwa jest zgłoszenie się do biura zawodów z dokumentem potwierdzającym tożsamość. Partnerem Turnieju jest MOSiR Gdańsk.

Letni Stadion

Na tym jednak nie koniec wakacyjnych atrakcji – firma Nikon została jednym ze sponsorów, mieszczącego się na plaży w Gdańsku Brzeźnie, Letniego Stadionu. Na Stadionie odbędą się eliminacje i finał Mistrzostw Polski w piłce ręcznej plażowej „PGNiG Polish Beach Handball Tour 2015”, finał cyklu „Plaża Open” Eliminacje Mistrzostw Polski w siatkówce plażowej, „Super Puchar Polski” w piłce nożnej plażowej, mecz z udziałem reprezentacji Polski w plażowej piłce nożnej oraz Finał „Nikon CUP Gdańsk 2015”.

Akcja „JESTEM NA WAKACJACH” wystartuje w Gdańsku Brzeźnie (09-12.07), gdzie odbywać się będą również wszystkie rozgrywki turnieju NIKON CUP Gdańsk 2015, następnie przeniesie się do Łeby (14-16.07), Ustki (18-21.07 oraz 11-13.08), Kołobrzegu (23-26.07), Świnoujścia (28-30.07), Międzyzdrojów (01-04.08), by ponownie pojawić się w Gdańsku (06-09.08) i na zakończenie zawitać na plażę we Władysławowie (15-16.08). Organizatorem i sponsorem głównym akcji oraz imprez towarzyszących jest Nikon Polska Sp. z o.o., a za organizację działań odpowiada agencja Maann 66 Promocja i Reklama.